Bibich uz Bourdaina i Modrića

Kada se bavite vinom, nemoguće je ne baviti se i finom hranom. Jedno uz drugo idu pod obavezno, nadopunjuju se i sljubljuju, gotovo da jedno bez drugog ne mogu ako želite fantastično iskustvo. Makar to bio komadić pomno odabranog sira ili samo jedna kamenica, kapljica i klopa isprepliću ruke. Jako su ovog svjesni u obitelji Bibich, koji pored Skradina u Plastovu imaju i svoj restoran, pa gostima nude savršen doživljaj. U njihovoj ponudi uživao je svojedobno i tragično preminuli Anthony Bourdain, koji nije mogao dovoljno nahvaliti delicije koje je ovdje kušao. Primjerice, svi znaju da se sipe mogu puniti, to nije neka tajna, ali kombinacija koja je spoj batata te same sipe, svakako je kreativna i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. E sad, što uz to gucnuti? Svakako, Bibich vino!

Bogatstvo različitih sorata

Debit se kod Bibicha podrazumijeva, no imaju i brojne internacionalne ali i lokalne sorte. Babić je tu uz cabernet franc, naći ćete ovdje lasin ali i merlot, te mnoge druge sorte koje se uzgajaju na površini nešto većoj od dvadeset hektara.

Vinarstvo se u ovoj obitelji također prenosi s generacije na generaciju, dapače, prema nekim pisanim zapisima navodi se čak daleko petnaesto stoljeće kao vrijeme kada su Bibichi prvi put ozbiljno uhvatili lozu u ruke. Na žalost, Domovinski rat devedesetih godina prošlog stoljeća ostavio je imanje ove obitelji u potpunosti uništenim, no izuzetna snaga i volja uzdigle su iz pepela proizvodnju vina, a predanost poslu rezultirala je i velikim svjetskim uspjehom. Tako se Bibich vina mogu naći diljem svijeta, imaju ga u ponudi vinske karte najrazglašenijih restorana, a možda će vas iznenaditi informacija da čak 80% svojih boca – a proizvedu ih godišnje do 150.000 – Bibichi izvoze u Ameriku!

Fini nektar bogova neraskidivo ide i uz svečane trenutke, pa su tako nedavnu promociju biografske knjige Luke Modrića sponzorski pratila Bibich vina.